Το αισθητικό δάσος του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο!

Είναι μια στενή λωρίδα φυσικού πευκοδάσους στην περιοχή Ξυλόκαστρου και Συκιάς. Έχει μήκος 1.760 μ. παράλληλα με τον Κορινθιακό κόλπο και πλάτος 80 έως 220 μ. Εντοπίζονται συνολικά 83 διαφορετικά είδη χλωρίδας και όλα τα ενδημικά τοπικά είδη ορνιθοπανίδας. Είναι ένας ιδανικός τόπος για περπάτημα και τρέξιμο.

Προτείνουμε να:

– επισκεφτείτε τη βίλα του ποιητή Άγγελου Σικελιανού με αξιόλογο δείγμα αρχιτεκτονικής (βρίσκεται στο χώρο του ξενοδοχείου Sikyon Coast – ελεύθερη πρόσβαση)
– περπατήσετε μέσα στο δάσος.. Με φίλους ή μόνος/η.. Και να καθίσετε σε ένα παγκάκι για χαλάρωση ή μελέτη..
– κολυμπήσετε! 1.700μ παραλίας είναι αυτά!
– κάνετε πικ-νικ! Θα βρείτε αρκετά τραπέζια τύπου πικ-νικ!

Γνωρίζατε ότι:

– Κάτω από τη σκιά των πεύκων του Πευκιά Ξυλοκάστρου είχε την έμπνευση ο Κώστας Καρυωτάκης κι έγραψε το ποίημα «Το πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας»;
– Πιστεύεται πως γύρω στο 1821 κάηκε, αλλά αναγεννήθηκε; Αυτό προκύπτει από την μελέτη των δακτυλιδιών στον κορμό των γηραιότερων δέντρων όπου καταμετρούνται πάνω από 180 κύκλοι, δηλαδή 180 έτη.

 

Επειδή ο επισκέπτης του Soukou.gr είναι ταυτόχρονα και ένας υπεύθυνος ταξιδιώτης, φροντίζει κατά την επίσκεψη του στο δάσος του Πευκιά να χρησιμοποιεί τους κάδους για τα απορρίμματα του. Έτσι φροντίζει ενεργά στη διατήρηση αυτού του υπέροχου δάσους..

Πηγή: http://soukou.gr/pefkias-xylokastro/

Skip to content