ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λουτράκι, 24.09.2018

Κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού 2018, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Λουτρακίου, δύο μεγάλης εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις, το Global Cup World Senior Volleyball – Championship που έλαβε χώρα στο διαστήμα μεταξύ 23 έως 26 Αυγούστου 2018 και το Loutraki ETU Triathlon Youth European Championships Festival από 30 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου.

Στις εν λόγω διοργανώσεις συμμετείχαν αποστολές από διάφορες χώρες όπως η Ρωσία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Εσθονία η Φιλανδία κλπ. Οι περισσότερες αποστολές διέμειναν σε Ξενοδοχεία και γευμάτισαν στα εστιατόρια της πόλης.

Στα πλαίσια της καθιερωμένης διαδικασίας επικύρωσης των δεδομένων διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Κορινθίας για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, προκύπτει ότι 20 περίπου Ξενοδοχεία της πόλης του Λουτρακίου φιλοξένησαν ομάδες, ενώ πραγματοποιήθηκε ένας μεγάλος όγκος διανυκτερεύσεων.

Κατά συνέπεια εξασφαλίστηκε ένα σημαντικό έσοδο για έναν μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων, σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης της τουριστικής κίνησης, αποδεικνύοντας την μεγάλη σημασία που έχουν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τέτοιες εκδηλώσεις.

Στα ίδια πλαίσια κινούνται και οι επικείμενες διοργανώσεις όπως ο διάπλους του Ισθμού με SUP στις 30 Σεπτεμβρίου, όπου στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης προβάλλονται όσα ξενοδοχεία της Ένωσης απέστειλαν προσφορές.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αλλά και κάθε άλλης μορφής εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Λουτρακίου τα τελευταία χρόνια αποτελούν πηγή εσόδων για τους επιχειρηματίες και ταυτόχρονα η πόλη αποκτά μια εξωστρέφεια. Η συνεργασία όλων των φορέων είναι ενδεδειγμένη, ενώ η προσπάθεια όλων εστιάζεται στη προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών για να μπορέσουν να επιμεριστούν στο μέγιστο δυνατό αριθμό ξενοδοχείων.

H ανάγκη συσπείρωσης του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην ευρύτερη περιοχή, για την δυναμική αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων στην λειτουργία των μονάδων, είναι απαραίτητη και χρειάζεται σωστή και επαρκής πληροφόρηση. Η σύμπραξη και η συνεργασία των φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την βελτίωση των συνθηκών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο