Αξιοθέατα

Διώρυγα της Κορίνθου
Η διώρυγα της Κορίνθου βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της σύγχρονης Κορίνθου. Η ιδέα της οικοδόμησης ενός καναλιού μέσω του Ισθμού της Κορίνθου (που συνδέει την Πελοπόννησο με την υπόλοιπη Ελλάδα) σχεδιάστηκε από τον τυράννα Periander τον 6ο αιώνα π.Χ. Ωστόσο, ολοκληρώθηκε μόνο κατά την περίοδο 1882-1893, μετά την ανεξαρτησία της σύγχρονης Ελλάδας. Συμμετέχοντας σε μια ανασκαφή μέχρι 80 μέτρα βάθος, το κανάλι έχει μήκος 6,3 χιλιόμετρα, πλάτος 23 μέτρα και οκτώ μέτρα βάθος και μπορεί να πάρει πλοία μέχρι 10.000 τόνους. Η καλύτερη θέα του καναλιού είναι από τη γέφυρα, η οποία φέρνει το δρόμο πάνω από αυτό. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η κινητή γέφυρα στο βορειοδυτικό άκρο, η οποία μπορεί να βυθιστεί κάτω από την επιφάνεια, επιτρέποντας στα μικρότερα πλοία και τα ιστιοφόρα να περάσουν (πληρώντας ένα βαρύ τιμολόγιο). Ωστόσο, είναι πολύ στενό για τα μεγαλύτερα πλοία.

Αρχαία Κόρινθος
Η Αρχαία Κόρινθος ήταν μια σημαντική πόλη-κράτος της αρχαίας Πελοποννήσου. Μια από τις πιο ισχυρές πόλεις του Κλασσικού Κόσμου, ήρθε υπό τη ρωμαϊκή κυριαρχία το 146 π.Χ. Εδώ, ο Άγιος Παύλος κήρυξε στον λαό της Κορίνθου το 51-52 μ.Χ. και η εμπειρία του αργότερα τον ενέπνευσε να γράψει τα βιβλία της Καινής Διαθήκης των Πρώτων Κορινθίων και των Δεύτερων Κορινθίων, ανάμεσα στα πιο αναφερόμενα βιβλία της Βίβλου. Σήμερα, ανάμεσα στις αρχαιολογικές ανασκαφές, μπορείτε να δείτε τα ερείπια διαφόρων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων ναών, φόρουμ, λουτρών και βασιλικής. Τα σημεία εστίασης στην Αρχαία Κόρινθο είναι ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα, ο δρόμος του Λεχέα, το Ωδείο και το θέατρο. Ο χώρος και το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ανοικτοί στο κοινό.

Ακροκόρινθος
Η Ακροκόρινθος βρίσκεται 3,5 χιλιόμετρα νότια της Αρχαίας Κορίνθου. Η άνοδος στην κορυφή αυτού του εντυπωσιακού οχυρού λόφου (575 μέτρα) διευκολύνεται από έναν δρόμο, ο οποίος ανεβαίνει σε ένα σημείο κοντά στη χαμηλότερη πύλη στη δυτική πλευρά. Ο Ακροκόρινθος ήταν οχυρωμένος στην αρχαιότητα και οι άμυνές του διατηρήθηκαν και αναπτύχθηκαν κατά τις βυζαντινές, φραγκικές, τουρκικές και βενετσιάνικες περιόδους, έτσι ώστε οι τοίχοι του να έχουν μήκος σχεδόν δύο χιλιόμετρα. Μέσα στο φρούριο, οδηγείται ένα μονοπάτι στο υψηλότερο σημείο, στον πρώην ναό της Αφροδίτης, ο οποίος μετατράπηκε σε τζαμί από τους Οθωμανούς Τούρκους τον 16ο αιώνα. Από εδώ, υπάρχουν ωραία θέα στον Ισθμό και στους λόφους της Πελοποννήσου.

Λίμνη Δόξας
Μια βιοτεχνική λίμνη με απαράμιλλη φυσική ομορφιά που είναι κατάλληλη για πολλές δραστηριότητες ανάμεσα σε ψηλές βουνοκορφές και μαζί με τη λίμνη Τσίβλου στην Αχαΐα είναι δύο από τις ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου. Ιδανικό για πεζοπορία ή ποδηλασία και καταδύσεις με θαρραλέα καταδύσεις με το κατάλληλο εξοπλισμό καταδύσεων στα παγωμένα νερά που αναζητούν το παλιό τέμπλο του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βυθίζεται σε βάθος 8 μέτρων. Βρίσκεται στο Δήμο Φενεού σε υψόμετρο 880 μέτρων. Είναι ηλικίας 10-15 ετών αλλά για αιώνες στην ευρύτερη περιοχή η άνοδος του νερού από τις πλημμύρες προκάλεσε προβλήματα, καταστρέφοντας τις καλλιεργούμενες περιοχές και οδήγησε στη μεταφορά του παλιού μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου στην σημερινή του θέση, πολύ πάνω από το σημερινό του επίπεδο λίμνη, στα τέλη του 17ου αιώνα. Το φυσικό τοπίο γύρω από τη λίμνη είναι όμορφο, καθώς 3 ψηλά βουνά κυριαρχούν στην Πελοπόννησο, τη Ζήρεια, τον Χελμό και τη Δυρτουβάνα.

Επίδαυρος
Είναι τόσο ιστορικά συναρπαστικό όσο είναι εκπληκτικό. Θεωρούμενος ως ο τόπος γέννησης του γιου του Απόλλωνα, Ασκληπιού, ο οποίος ήταν ιατρικός θεραπευτής, ο χώρος ήταν το πιο σημαντικό θεραπευτικό κέντρο στην κλασική εποχή. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα ερείπια πρώην επισκεπτών και δωματίων ανάκτησης και μια αθλητική αρένα. Υπάρχει ένα γιγαντιαίο, εντυπωσιακό θέατρο με το σκεπτικό ότι υπάρχουν και 1.500 άνθρωποι. Μερικές φορές παίζουμε στο θέατρο, παρουσιάζοντας την εξαιρετική ακουστική.
Ρωτήστε τον οδηγό στο θάλαμο εισιτηρίων για λεπτομέρειες.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο όλο το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το διήμερο θεατρικό φεστιβάλ, χιλιάδες δραματικές εκδηλώσεις στην Επίδαυρο, για μια πραγματικά ενθουσιώδη εμπειρία: παρακολουθήστε παραστάσεις που έγιναν πριν από χιλιάδες χρόνια σε ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα . Τον Ιούλιο, πολλά σημαντικά μουσικά γεγονότα φιλοξενούνται και σε ένα μικρό θέατρο κοντά.
Μετάβαση στο περιεχόμενο